Instalarea telefoanelor SIP (Polycom sau altele) și asocierea lor cu centrale telefonice virtuale a devenit un soi de standard cam în toate țările civilizate. Desigur, România face ca de obicei notă discordantă unde ani în urmă în pachetul salarial se puneau telefoane mobile și laptop de serviciu în loc de sumele de bani specifice muncii prestate.

Prin țări străine, telefonul fix încă face legea, telefoane fixe care în facilități și opțiuni bat de departe telefoanele mobile pe care toți am început să le avem în buzunare. Și când spun asta mă gândesc că România este poate țara cu rata cea mai mare de comercializare a telefoanelor dual-sim (informație neverificată din surse independente).

Ce faci însă când pe un astfel de telefon cu un sidecar de 30 de interioare și 12 soft-key-uri configurabile, telefonul sună odată cu orice alt destinatar din listă?

Păi în primul rând începi să cauți sursa. Logica. Centrala virtuala de la GoTo, fostul Jive. Ce cauți? Într-o herghelie de telefoane Polycom VVX450 să descoperi dacă nu cumva unele din linii au fost puse să sune la unison.

Ei bine nu. Și după câteva ore de analiza a setarilor centralei (multe la număr, auzi din însăși gura clientei un mic detatiu: ”când se aprin becurile la softkey-uri – știu că într-o secundă va suna și telefonul meu”. Și îți aduci aminte de o anumită setare din manual care ar putea fi legată de asta:

Polycom phone makes a regular ringing sound instead of being silent when an extension in the Presence list receives a call.

Yes, yes, yes și iar yes! Soluția e la îndemână și fusese tot timpul – de-a lungul celor 48 de ore în care te lupți cu această manifestare cel puțin ciudată.

Presence list provides a convenient way to contact a colleague without directly dialing his extension or accept a phone call on his behalf. However, this can add a reason for the user’s desk phone to ring even if he is not the recipient of the call.

To suppress that behavior and use Silent ring instead, do either of the following:

  • On the phone itself, go to Settings > Advanced > Enter password > Admin Settings > Reset to Default > Reset Local Config
  • Alternatively, navigate to Settings > Basic > Ring Type > Attendant Calls > Silent Ring

It will then reset the phone to its expected functionality, extensions under the Presence list will not ring when it receives a call.

Așa că…. dacă aveți probleme, știți de unde ați auzit de asta.

De la Laurențiu – IT pe înțelesul tău!