Majoritatea utilizatorilor de PC nu au fost niciodată interesați de spațiul disponibil pe stație. Indiferent că sunt utilizatori de PC la birou sau acasă, tendința oamenilor este de acumula și a ”arunca” foarte greu lucrurile strânse de -a lungul timpului. O dată cu apariția SSD-urilor și a faptului că raportul viteză-spațiu de stocare s-a modificat oarecum exponențial, astăzi ne trezim din ce în ce mai des fără spațiu de stocare suficient la îndemână.

Da. Așa cum gestionez astăzi aproximativ 1300 de stații prin soluții de tip SPoC (Single Point of Contact) la fiecare început de program mă ia durerea de cap citind rapoartele de spațiu liber disponibil pe acest volum de mașini. Păi e simplu. La 1300 de stații, numărul utilizatorilor care nu știu ce să facă atunci când nu mai au spațiu pe C este destul de serios. MInim 4-5 stații în fiecare zi.

Cine este de vină?

Păi în principal, vinovatul numărul 1 este Outlook-ul dar și folderul Downloads. Cele două reușesc să însumeze în fiecare stație măcar 50 GB în cele mai bune scenarii. De câte ori ți-ai făcut tu vreodată ordine singur în folderul Descărcări. Recunoaște, niciodată. De aceea uneltele integrate de analiză raportare și control pe care la folosesc sunt cele care îmi permit să acționez pro-activ protejând experiența utilizatorului aflat în fața ecranului.

nu mai am spatiu liber pe c

Se poate rezolva? Ce informații se pierd? 

Păi tehnic vorbind nici una de valoare. Marea masă a utilizatorilor generază copii locale pentru fiecare atașament descărcat din webmail, atașament blocat în folderul Downloads pentru o perioadă lungă de timp. Motiv pentru care nu are nici un sens să întrebi ce faci dacă ai rămas fără spațiu pe C: 

Lași pe altcineva să se ocupe.