G Suite și Microsoft Teams provin de la două dintre cele mai mari companii de tehnologie, Google și Microsoft. Ambele produse sunt nume mari pe piața de software de colaborare , au baze uriașe de utilizatori și sunt foarte apreciate de utilizatori. Dar asemănările în mare parte se termină aici.

Diferența evidentă este că G Suite este o suită de aplicații, în timp ce Microsoft Teams este un instrument software. Și, în timp ce Microsoft Teams se concentrează exclusiv pe colaborare, G Suite se concentrează pe mai multe nevoi de afaceri, colaborarea fiind una dintre ele.

În ciuda acestor diferențe clare, alegerea unuia față de celălalt nu este atât de ușoara. Pentru a vă ajuta să luați o decizie, am făcut o comparație paralelă a celor două produse.

Google-Meet-and-Microsoft-Teams

O versiune gratuită pentru utilizatorii privați 

Ambele aplicații au o variantă gratuită pentru utilizatorii individuali care au configurat o cutie poștală Gmail sau Outlook. Această caracteristică este, de asemenea, crucială din perspectiva proprietarilor de afaceri. Atunci când contactați clienți, freelanceri sau candidați angajați, este adesea necesar să organizați un interviu video. Prin urmare, este vital să alegeți o aplicație familiară și convenabilă pentru cât mai mulți oameni.

Suport multi-platformă 

Atât Google Meet, cât și Microsoft Teams pot fi rulate într-un browser pe dispozitive cu Windows, Mac, ChromeOS, Linux și aplicații mobile pentru iOS și Android.

Înregistrare video întâlnire

Ambele aplicații fac posibilă începerea înregistrării unei videoconferințe în orice moment al conversației, cu condiția ca toți participanții să fie de acord cu aceasta. Înregistrările întâlnirilor sunt salvate în cloud (Google Drive pentru Meet și SharePoint sau OneDrive cu echipe), de unde pot fi partajate în siguranță cu persoanele care au fost plecate. 

Partajarea ecranului

Google Meet și Microsoft Teams permit utilizatorilor să partajeze videoclipuri de la camerele lor și imaginea capturată de desktop sau aplicație. Opțiunile de partajare pentru ambele aplicații sunt ușor diferite datorită naturii diverse a ecosistemelor de instrumente de birou.

Teams rulează într-un mediu Microsoft 365 care se bazează în mare măsură pe programe locale, astfel încât vă permite să partajați întregul ecran, o fereastră a unei anumite aplicații, un fișier sau o prezentare direct din PowerPoint Live.

Pe de altă parte, Google Meet oferă utilizatorilor opțiuni ceva mai universale, deoarece toate aplicațiile Google rulează în browser. Permite utilizatorilor să le arate altor participanți întregul ecran, o fereastră de browser sau o filă de browser. În plus, fiecare fișier Google Sheets, Docs sau Slides are un buton special în colțul din dreapta sus, care permite utilizatorilor să-l partajeze imediat într-o conversație nouă sau în curs.

Table virtuale 

Un alt element vital al întâlnirilor video în echipă este capacitatea de a crea note partajate. De ce să facem brainstorming când majoritatea ideilor spontane ar putea dispărea? Meet și Teams oferă utilizatorilor instrumente convenabile pentru a înregistra cele mai importante constatări.

Google a asociat Meet cu aplicația Jamboard simplă, ușoară și intuitivă. În mod interesant, Jamboard nu este doar numele unei table virtuale, ci și un dispozitiv fizic conceput pentru birouri și săli de clasă moderne.

Ce să alegi – Meet sau Teams?

Răspunsul la această întrebare depinde de modul în care lucrează echipa ta. Dacă lucrezi din mers, dinamic și îți pasă de simplitate și viteză, atunci aplicația web Google Meet va funcționa mai bine. Cu toate acestea, dacă aveți o colaborare mai staționară și metodică care necesită soluții cuprinzătoare, veți beneficia de utilizarea platformei Teams.

Indiferent de soluția către care înclinați după ce ați citit acest articol, amintiți-vă că nici Teams, nici Meet nu există în vid. Nu le puteți cumpăra separat. Când decideți asupra oricăruia dintre aceste instrumente, trebuie să luați în considerare confortul utilizării tuturor celorlalte elemente ale   suitei de birou