Aplicatie Android – Danube Water Levels

aplicatie android danube water levels

Pornita de la ideea de a construi de la zero o aplicatie Android pentru navigatie, am pus totul pe hartie si am inceput sa desenam module.

Am pornit simplu. De la cotele apelor Dunarii din toate punctele ce apartin tuturor tarilor riverane Dunarii.
Am continuat apoi cu golul de aer de la poduri, o scurta prezentare a fiecarui port in parte. Ne-am intors si am adaugat si tendintele de crestere sau scadere a cotelor, in timp real. Totul intr-un singur loc.

Am incarcat aplicatia in Magazin Play si am asteptat sa vedem un feedback. Si am fost surprinsi placut. Aplicatia a prins aproape instantaneu, fiind folosita in timp record de cateva mii de oameni.

Deja nu ne mai puteam opri. Am adaugat module de acte si formulare.

Si am trecut la nivelul profesional cu modulul de navigatie GPS adaugand hartie ECDIS disponibile peste harta OpenStreet Maps.
Peste ECDIS-uri am adaugat layerele de hidrologie si cele meteo impreuna cu notificarile vreme rea in tolerante reglabile de catre utilizatori.

Separat, avizele catre navigatori. Am adaugat inclusiv Rhin, Main si DonauKanal…

Am ridicat inca odata stacheta interconectand prin cablu OTG tabletele pilotilor cu solutiile AIS de la Furuno sau RayMarine.

Aplicatia este la acest moment inca disponibila in Magazin Play, cu peste 5000 de descarcari si un rating general de 4.8

2 ani de munca. Programare Java in Android Studio.

Descriere